Snabb service och hög tillgänglighet för din klinik

Därför ska din klinik samarbeta med oss

Snabbt, smidigt & tillförlitligt

Ett samarbete med oss ska bygga på ömsesidiga fördelar för båda parter. Din klinik tar hand det patientnära arbetet, och vi tar hand om den kliniska labbverksamheten. När vi har utfört analysen skickar vi ut en svarsrapport, där ni återigen tar hand om kontakten med patienten och förmedlar resultatet. Snabbt, smidigt och tillförlitligt.

Ackrediterat enligt ISO 15189

NIPT-labbet i centrala Göteborg är ackrediterat enligt Swedac ISO 15189 för laboratoriemedicinsk verksamhet för att analys av trisomi 13, 18 och 21. De rutiner som ackrediteringen tillför tillämpas på alla metoder. Om ni är i behov av en partner med utrustning, instrument samt personal med kunskap inom klinisk verksamhet kan vi vara det samarbete ni letar efter. Vi utför endast analyser med god vetenskaplig grund.

Våra tester

Ta del av ett växande antal tester

Fostertest (NIPT)

Det säkra fostertestet

Harmony NIPT är ett blodprovsbaserat screeningtest som går att genomföra redan från graviditetsvecka 10. Testet är mycket säkert och ger en siffra över sannolikheten att föda ett barn med kromosomavvikelser. Harmony NIPT har använts i över 2 800 000 graviditeter världen över. Det tillverkas av Roche, och är ett av de mest studerade märkena med över 70 publicerade studier som säkerställer att metoden håller hög kvalitet.

Läs mer
 • Riskfritt

 • Hög känslighet (99%)

 • Hög specificitet (>99,9%)

Ziwig Endotest®

Test för tidig och tillförlitlig diagnos av endometrios

Kvinnor som lider av endometrios hoppar ofta runt mellan olika vårdcentraler (i genomsnitt 8 till 12 år). Under denna tid träffar de flera läkare och genomgår många tester och undersökningar innan en diagnos, som ibland kräver operation, slutligen uppnås. En global innovation gör det nu möjligt för kvinnor som lider av endometrios att undvika denna slingrande medicinska resa. Ett franskt team, bestående av expertläkare specialiserade på endometrios, ingenjörer inom artificiell intelligens och medicinska forskare har nyligen utvecklat ett salivbaserat diagnostiskt test som använder nästa generations sekvensering av mikroRNA.

Läs mer
 • Snabb diagnos

 • Tydliga positiva/negativa resultat

 • Alla former av endometrios kan diagnostiseras

PCR-test (Covid-19)

Friskhetsintyg för resor

Många länder kräver att inresande kan uppvisa ett negativt PCR-test för covid-19, samt läkarintyg. Är detta något du vill erbjuda på din klinik, så kan vi tillgodose dig med provtagningskit som du sedan skickar till vårt laboratorium för analys. Flera länder har krävt att analysen utförs av företag med laboratorium ackrediterat enligt ISO 17025 eller ISO 15189, där vi innehar ackreditering enligt den senare för vårt NIPT-laboratorium. Vi underlättar för kunder och hjälper dem hitta våra samarbetspartners i deras närområde, via vår hemsida Coronapassport.se

Läs mer
 • Snabb svarstid

 • Pålitliga resultat

 • Godkända reseintyg

Prostatype®

Få ett säkrare utlåtande om din prostatacancer

Varje år diagnostiseras ca 10 000 män med prostatacancer i Sverige, vilket gör det till en av våra vanligaste cancerformer. Men visste du att dina egna cancercellers gener har stor betydelse för din prognos och att detta bör påverka valet av behandling? Över 15 års forskning vid Cancercentrum på Karolinska Institutet i Stockholm har resulterat i utvecklandet av en ny typ av genanalys. År 2007 grundades Prostatype Genomics AB för att vidareutveckla metoden och skapa en produkt och mjukvara som med hjälp av en RNA-baserad genpanel kan jämföra dina gener mot omfattande patientdata. Resultatet är säkrare prognostisering av din cancer, vilket skapar bättre möjligheter att ge rätt vård.

Läs mer
 • Förbättrat beslutsunderlag

 • Förbättrad livskvalitet

 • Minskad över- och underbehandling

Ta reda på mer

Kontakta oss!

Är du intresserad av att inleda ett samarbete med Life Genomics, eller har du andra frågor? Fyll i formuläret nedan, så återkommer vi. Glöm inte att läsa igenom och godkänna vår Personuppgiftspolicy. Välkommen!